3: Veelgestelde vragen over het traktaat en het eigen literatuuronderzoek

Is het erg als ik meer dan duizend woorden aan eigen literatuuronderzoek schrijf?
Nee, er is in principe geen woordenlimiet

Moet het eigen literatuuronderzoek het onderzoek zijn voor het traktaat?
Nee, maar het is wel aan te raden om het eigen literatuuronderzoek daarvoor te gebruiken. Het is geen verplichting omdat jullie dan de vrijheid behouden om later in het proces te besluiten om je traktaat toch over een ander onderzoek te houden. Dit andere onderzoek moet je dan wel ook nog inleveren.

Moeten de eerste en tweede opdracht voor het eigen literatuuronderzoek over hetzelfde onderwerp gaan, of juist niet?
Dit is geheel aan jou. Als je niet blij bent met je eerste onderzoek en je wilt toch iets anders onderzoeken, dan mag dat. Als je wel blij bent met het onderzoek waar je al mee bezig bent, dan ga je dat onderzoek verder uitbreiden/verdiepen.

Ik heb een interessante presentatievorm bedacht voor het traktaat, maar dan komt de inhoud niet goed naar voren/Ik zie niet hoe ik de inhoud van mijn onderzoek kan presenteren in een interessante vorm, wat nu?
Het dilemma van het vinden van een goede balans tussen inhoud en vorm lijkt mij nu per uitstek het dilemma voor een designer. Dat je hierin een bewuste keuze maakt is het meest belangrijk. Dat het traktaat goed is qua vorm én inhoud is natuurlijk belangrijk voor een goede beoordeling van zowel Bas als van mij, maar het is niet zo dat het onderzoek dat niet expliciet terugkomt in je traktaat ook niet meer meetelt. De kwaliteit van je onderzoek wordt namelijk niet alleen beoordeeld op basis van het traktaat, maar ook op basis van wat je schriftelijk inlevert.

Mocht je toch nog vragen hebben dan kan je me natuurlijk mailen.

0 comments:

Een reactie posten

 

ACD 1st Year NL

ACD 1st Year E